Mai erau 13 minute și se termina partida, era ultima șansă să câștigam meciul de handbal pentru care ne-am pregatit atât de mult timp, când am simțit un trosnet la nivelul genunchiului urmat de o durere puternică și m-am prabușit la pământ. Vedeam tabela de marcaj și cele 3 goluri care ne despărțeau de cupa. Pentru acest meci am muncit mai mult de un an, împreună cu fetele din echipa, cu antrenorul și cu preparatorul fizic care mi-a dat Ok-ul pentru acest meci chiar dacă aveam o problemă cu ligamentul încrucișat.

M-am prăbușit lent la pământ și vedeam parcă în reluare cum sala aclama și își dorea victoria la fel de mult ca noi, am întors capul și am văzut privirea antrenorul disperat și știam cât de mult și-a dorit să nu aibă accidentări printre jucătoare mai ales la un meci atât de important, iar eu cădeam pe pământ și abia puteam respira. Aveam privirea încețoșată când am auzit o coechipera că strigă medic! medic! Am auzit țipete în jurul meu și fluierul arbitrului care anunța pauza.

echipa

Antrenorul a venit în fugă spre mine împreună cu un echipa medicală, și preparatorul fizic. Aveam privirea pierdută și respiram greu, abia auzeam ce ma întrebau iar durerea îmi cuprindea tot corpul. Îmi era teamă pentru finalul meciului, și să nu fiu scoasă de pe teren chiar acum în ultimele minute ale meciului. În cele câteva momente cât eram prăbușită la pământ m-am gândit cum aș putea să îmi revin mai repede și să continui meciul, pentru că trebuia să câștigăm.

2 ml de glucozamină și 2 ml de condroitină direct în articulație, o aud pe doctorița care a venit să verifice starea mea de sănătate. Nici n-am avut timp să procesez informația ca deja am simțit cum acul pătrunde în genunchiul meu, iar lichidul rece și vâscos îmi inundă genunchiul. În mai puțin de un minut de la această injecție durerea mi-a dispărtut și am reușit să mă ridic și să merg singură pe banca de repaus.

Preparatatorul fizic a venit imediat la mine și l-am văzut că avea în mână un tub de inflamator Rumalaya gel care atenuantează rapid durerile și crește mobilitatea articulară. M-a masat cu gelul miraculos mai bine de cinci minute după care mi-a înfășurat genunchiul într-o fașa elestică ce are rolul de a menține articulația stabilă și am intrat înapoi pe teren pentru ultimele minute de joc.

rumalaya_GEL-340x340

Cât timp am stat pe bancă, fetele din echipa au reușit să recupereze două goluri, așa că acum șansele să câștigăm creșteau considerabil, dar și timpul se scurgea simțitor mai ceva ca într-o clepsidră. Aveam o strategie de atac și doar două goluri ne mai desparțeau de marea victorie. Printr-un salt spectaculos o coechipieră a reușit să egaleze. Iar când mai era doar un minut până la fluierul final, am reușit imposibilul și am marcat golul mult așteptat, atât de antrenor cât și de spectatori.

A fost o stare generala de fericire, și toată echipa m-a felicitat chiar dacă am suferit o accidentare am reușit totuși să îmi revin rapid și am câștigat meciul. Cred ca a fost momentul când mi-am dat seama că o stare de sănătate bună îți poate aduce victorii mult dorite de tine cât și de ceilalți.

Iar fiindcă mie îmi pasă de starea de sănătate a cititorilor mei, oricine comentează acest articol are șansa șă câștige un voucher de 50 euro pe hboutique.ro, asta în cazul în care acest articol va fi ales caștigător.

champion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *