Epilarea definitiva – secretul pielii fericite

Totul a inceput cu o reclama in Harper Bazar din mai 1915, in care o tanara curajoasa isi prezenta axila fara nici un fir de par intr-o reclama la o pudra depilatoare. Nu a durat mult timp ca acest fenomen sa cuprinda tot mapamondul si in curand toate femeile isi radeau sau epilau parul de la axila. Aceasta reclama a fost inceputul fenomenului de epilare la care in scurt timp toate femeile au aderat. Iar transformarea nu a trecut neobservata, ci in numai doi ani vanzarile la produsele destinate indepartarii parului nedorit s-au dublat. Nici parul de pe picioare nu a fost ignorat, acesta a intrat in atentia femeilor atunci cand moda fustelor scurte si trendul Pin-up a luat amploare.

bazaarpinup

Bine ca am ajuns in 2014 unde industria de produse si aparate cosmetice face mari progrese pentru a ne oferi comfortul si tehnologia necesara pentru o piele epilata, fina, catifelata cat mai aproape ca cea de bebelus. Si pentru ca sunt atat de multe metode de epilat, astazi am ales sa vorbesc despre epilare definitiva cu IPL (lumina intens pulsata) cea care ma intriga cel mai mult in acest moment si pe care as vrea sa o testez cat mai repede.

Cum functioneaza lumina intens pulsata asupra parului nedorit?

Procedeul este unul destul de complicat, dar am sa incerc sa il explic pe intelesul celor mai multi. Pentru a realiza indepartarea firului de par, acesta trebuie sa absoarba selectiv lumina intens pulsata care datorita melaninei este transportata pana la radacina firului de par unde este transformata in caldura. Aceasta caldura distruge radacina firului de par, in timp ce suprafata pielii, epiderma este racita prin mecanismul de racire al aparatului. Astfel se inhiba cresterea firului de par, ceea ce duce la indepartarea firului de par. In detrimentul tuturor reclamelor aceasta metoda de epilare nu este 100% definitiva, ci depinde de ciclurile de crestere a firelor de par. Acest tip de epilare elimina intre 20 si 90% din firele de par, si in timp (luni sau ani) poate duce la eliminarea completa a firelor de par. Depinde foarte mult si de densitatea, culoare si grosimea firului de par.

Silk_n_Flash_Go_epilator_pentru_epilare_definitiva

Cu Silk’n Flash&Go uita de No Pain, No Gain!

Adio ceara de epilat si alte metode traditionale dureroase, pentru ca acum cu aparatul Silk’n Flash&Go poti avea picioare fine fara cea mai mica durere, dar poate fi folosit cu succes si in zona inghinala, axila, perciuni sau mustata. Datorita designului ergonomic poate fi usor de folosit si in cele mai dificile zone cum ar fi zona inghinala. Cartusul Silkn Flash & Go detine 1000 impulsuri ceea ce este suficient pentru zonele mici, axila sau zona inghinala, in schimb pentru pentru o zona mai mare se recomanda schimbarea cartuselor. Ceea ce imi place mult la acest aparat in afara de avantajele prezentate mai sus este ca datorita faptului ca este conectat la priza nu trebuie sa iti faci griji ca bateria va muri pana termini tu de epilat o zona.

silk-n-flashgo-epilator-pentru-epilare-definitiva-tpbro

Alte avantaje ale epilarii cu lumina pulsata

  • Daca pana acum acest tratament era posibil doar la salon, din fericire acum acest procedeu este posibil si in confortul propriei case.
  • Aparatul Silk’n Flash&Go insumeaza avantajele celorlate metode traditionale de epilat, ceara, lama epilator sau crema epilatoare este ca si cum le-ai aduna pe toate inr-un singur aparat si a uita de dezavantajele acestora.
  • Este metoda de epilat care te ajuta sa scapi de foliculita si te face sa uiti de firele de par crescute pe sub piele.
  • Atunci cand esti bronzata si este contraindicat sa folosesti aparatul, el este atat de destept incat atunciĀ  nu declanseza impulsul ceea ce duce la evitarea arsurii pielii.
  • Rezultatele apar dupa primele patru-sase sedinte cand se elimina cea mai mare parte dintre firele de par. Apoi trebuie facute doar tratamente de intretinere pentru a elimina firele ce nu au fost indepartate in primele sedinte.
  • Din fericire si persoanele cu pielea deschisa la culoare pot folosi aceasta metoda de epilare, dar nu ele la fel de eficinta ca la persoanele cu un fir de par gros si inchis la culoare.

Epilare

In concluzie ma surprinde faptul ca acum 100 de ani abia se inventau metodele de epilare iar acum putem vorbi de aparate care mai de care mai sofisticate destinate eliminarii complete a parului nedorit de pe corp. Eu una sper sa pun mana pe un astfel de aparat pentru ca metodele traditionale de epilare sunt prea dureroase pentru pielea mea sensibila si acest aparat este exact invovatia de care am nevoie.

Articol scris pentru Super Blog 2014

 

Leave a Reply