Cine nu iubeste curatenia?

Iar ca sa ai o viata curata mai intai trebuie sa ai o casa curata. 

De obicei fac curatenie generala in casa o data pe saptamana, dar in ultima perioada mi-am dat seama ca o data pe saptamana nu este sufiecient ca sa mentin locul in care locuiesc curat, asa ca m-am hotarat sa fac curatenie de doua ori pe saptamana.

Mi-am facut un calcul simplu mental si mi-am dat seama ca pentru a face curatenie imi ia cam doua ore pentru ca apartamentul in care locuiesc este unul extrem de mic, deci nu ar fi o asa mare pierdere de timp.

Cam patru ore pe sapamana pentru curatenie eu cred ca este destul de ok.

Produsele de curatenie pe care le folosesc ca sa spal pe jos, baia si bucataria nu sunt dintre cele mai scumpe asa ca nu ar fi dat bugetul peste cap cu obiceiul meu de a face curatenie de doua ori pe saptamana.

In afara de produsele de curatenie de genul detergenti, solutii de spalat pe jos, dezinfectanti pentru toaleta si altele mai am nevoie de si lavete.

Iar eu cred ca cel mai bine pentru astfel de momente in care esti pus pe treaba si vrei sa ai casa luna, este sa folosesti lavete industriale, pentru ca doar asa poti avea tot timpul la indemana tot ce iti trebuie ca sa te apuci de curatenie generala.

lavete

Cred ca atunci cand ai toate produsele si materialele la indemana pentru a te apuca de curatenie generala o faci mult mai usor decat atunci cand trebuie sa te duci pana la supermarket ca s-a terminat unul dintre produse. 

Iar daca vrei lavete de cea mai buna calitate acum le poti comanda si online, pentru ca asa este mult mai usor decat sa umblii prin tot orasul ca sa gasesti cele mai bune produse. 

Eu recomand lavetele care sunt din bumbac pentru ca ele absorb praful cel mai bine si tot cu ele poti spala si curata aragazul si baia fara sa ramana acele mici urme de puf cum raman dupa materialele sintectice.

La solutiile de spalat pe jos nu recomand cele mai scumpe produse mai ales daca faci curatenie des asa cum fac eu, fiindca eu cred ca nu cele mai scumpe produse sunt si cele mai bune.

Iar cand faci curatenie des nici mizeria pe care trebuie sa o cureti nu este cea mai mare.

Pentru baie folosesc tot timpul produse anticalcar, pentru ca doar asa pot face cada sa luceasca de curatenie iar robinetul si dusul de la baie sa aiba acel aspect de nou.

Unul dintre momentele mele favorite atunci cand fac curatenie este cand sterg oglinda.

Ador sa am o oglinda curata in care ma pot vedea foarte bine si care nu are nici praf si niciun vreun strop de apa pe ea.

Iar daca oglinda din baie mai are si acele becuri deasupra care o lumineaza cu atat mai bine pentru ca asa pot vedea toti stropii de apa care ajung pe ea si ii pot sterge cu solutie de curata geamuri si cu lateve din bumbac sau servetele de bucatarie.

In felul acesta fac eu curatenie de doua ori pe saptamana, pentru ca ador mirosul acela de casa curata, si sa imi stiu ca toate lucurile sunt in ordine.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *