Stiu ca in ultima perioada excursiile prin Romania nu mai sunt atat de cautate, iar destinatiile exotice au luat locul frumusetilor romanesti. Dar daca vrei totusi sa vizitezi un colt din Romania atunci eu iti recomand Delta Dunarii. Cred ca este unul dintre putinele locuri din Romania care se pastreaza intact iar oamenii nu l-au luat inca cu asalt. Este o destinatie linistita in care te poti rasfata cu mancaruri traditionale din peste si in care poti uita pentru cateva zile de aglomeratia citadina. Iata o lista cu trei motive care cu care sper eu sa te conving sa alegi vara asta Delta Dunarii.

1. Delta Dunarii cred ca este printre singurele locuri din Romania in care poti privi multe specii de pasari in salbaticie asa cum isi traiesc viata zi de zi fara sa fie deranjati de oamenii care vin in vizita. Tot aici poti intalni nenumarate specii de nuferi si alte plante pe care le poti admira.

2. Preparetele culinare specifice zonei sunt absolut delicioase. Nu cred ca exista ciorba si saramura de peste mai delicioase decat cele servite in Delta. Cand toate ingredienetele sunt proaspete cred si eu ca ies cele mai delicoase preparate. Nu recomand aceasta destinatie de vacanta daca cumva esti la dieta si nu vrei sa te intorci cu kilograme in plus din vacanta.

logo

3. Daca cumva ajungi la Tulcea in perioada asta iti recomand sa nu ratezi festivalul RowmaniaFest – Festivalul Internațional al Barcilor cu Vasle  a carui ambasador este Ivan Patzaichin este la prima editie de acest fel in Romania. Eu cred ca acest festival are un potential urias si cred ca va reusi sa puna Romania pe harta destinatiilor europene ce nu trebuie ratata.

Iar daca motivele mele nu au fost suficient de convingatoare, atunci iti spun ca Romania este una dintre putinele tari din lume care se pot mandri cu o Delta atat de neinvadata de mana omului si frumusetile naturale inca se gasesc intacte. Pentru mine Delta Dunarii este o destinatie pe care trebuie sa o vizitezi neaparat cel putin o data in viata mai ales daca esti roman.

1 Comment on Cine nu a vizitat Delta Dunarii ar trebui sa o faca

  1. Bine spus. Eu n-am avut ocazia sa ajung, dar sper ca, anul viitor sa ajung acolo. Vreau sa vizitez Romania, sa o descopar si redescopar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *